Velkommen inn til meg...

Og legg gjerne igjen et spor på din vei...........

onsdag 30. november 2011

Svevende engler

Høyt oppunder taket svever englene i dette huset :)  Gamle og utskåret i papp, er de den fineste og letteste pynten å henge i girlanderet som henger i taket mellom spisestue og stue. Pappenglene fant jeg i en skattekiste av en butikk på min siste københavtur, butikken heter Stil og Stemning, og lå i en liten sidegate i vesterbro. Er du i københavn, noe jeg skal om et par uker, så er denne butikken unik hvis du liker den litt gamle stilen :) Eller kanskje du har noen andre små yndige butikker som du vil anbefale???? Nå er det eksamenslesing som står på min plan fram til mandag, og så er det lesing på ny eksamen :)) Når vi skiver 13des senker jeg skuldrene ti hakk, og kan begynne å glede meg til jentekosejuleshoppingvintur :)) Ønsker dere alle gode damer en nydelig uke!!

søndag 27. november 2011

Duftende adventstake

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og brenner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi ett lys i kveld
vi tenner det for glede.


Dagen i dag blir tilbrakt hos gode venner med deilig middag,  så er det ned til sentrum for å se når
julegranen tennes. Titte på alle nissene i utstilligsvinduene, og kjenner jeg nissen rett har han vel tatt seg fri litt for å dele ut  noen småting han pleier ha i sekken . En nydelig dag vi har i vente, og starten på en koselig ventetid både for store og små:) Adventstaken ble i år av det duftene slaget, med eucalyptus grener bundet rundt lysene , sammen med litt gammel julepynt og på et gammelt kremhvitt fat . Ønsker dere alle gode damer en nydelig søndag ! 

fredag 18. november 2011

Fanget :)

De nyinnkjøpte sviblene har fått "kåpe" av gamle noter,  magebelte av hampetau og er godt kledd for antikk og brukt markedet i morgen , så nå får de tilbringe natten i fugleburet og nyte den siste stunden i fangenskap, for i morgen tidlig slippes de fri :))) Jeg gleder meg, håper vi ses på Tjensvoll bydelshus kl 10-14 :))) Ønsker dere herlige bloggedamer en nydelig helg!!!!

onsdag 16. november 2011

En liten titt !



Blandt 13 esker som står nedpakket til helgen var det ikke lett å plukke ut noe, som kan skape et inntrykk av alt som skal selges, og når det i tillegg er mange forskjellige selgere som selger alt fra gammelt til retro til nyere bruksting ......ja da er det vel best å si, ta turen innom om du er i nærheten :))  Her får dere et lite inntrykk, og hadde jeg vært hekta på retro, så hadde jeg ikke nølt et sekund med å snappe den herlige "underjuletreduken" i mørke brun med en skikkelig retronisse :)))) Eller hva sier dere ??  Ønsker dere en fin uke, her skinner solen og det er vinter i luften!!! Deilig
Antikk og bruktmarked Tjensvoll bydelshus, stavanger, kl 10-14

mandag 14. november 2011

Forbereder........til marked :)

Her i huset går det fort i svingene for tiden, men nå dreier det seg ikke bare om eksamen og jul, for til helgen (Lørdag 10-14)  skal jeg være med på antikk og bruktmarked på Tjensvoll bydelshus i Stavanger. Jeg var med på samme messen i fjor,  da ble den avholdt på et annet bydelshus i stavanger, og det var utrolig kjekt! Ga absolutt mersmak:)) Denne gangen har jeg ikke produsert noe selv , men det kommer til å bugne av varer, noen for enhver smak!! Det et selges alt fra antikke gjenstader,gammelt porselen,gamle håndarbeid, smykker,vintage til retro kopper ,kar og lamper:)) Og så hører det selvfølgelig med  salg av julekaker og kaffe, det er jo snart...jul :))  I dag skal jeg ta noen bilder av  bittelitt av vareutvalget :)) Så vent å se!!  Ønsker dere  en deilig dag i solskinnet!!
Viser dere et lite bilde av innganspartiet som begynner å få litt høstlig preg, med et par små juletrær:)

tirsdag 8. november 2011

Gammelt og skjørt......

Her i huset er det allerde mye som ligner på jul. Nydelige lerkegrener var med hjem fra fjellet sist helg, og har blitt pyntet med den fineste julepynten, nemlig det gamle og skjøre.....Jeg har i mange år samlet på gammel julepynt, noe arvet , noe kjøpt på loppis og noe har funnet veien fra antikk butikken :) Når juletreet kommer i hus, blir også det pyntet med  bare gammel pynt. I dag fikk jeg sneket inn litt planting på trappa,mellom all eksamenslesingen, så det må jeg nok vise dere senere i uken, sammen med julehjertet av mose til døren:) Ønsker dere en flott uke, med eller uten tåke....her ser vi ikke huset til naboen engang:))))

onsdag 2. november 2011

Duften av jul

Ukene flyr og helgene likeså, men vi er flinke til å ta vare på de gode minnene opp i all travelheten:)
I helgen ble turen lagt til fjells med båltenning , grilling av skiver og marshmallows på spyd, og mor fikk "fanget " med seg flere små juletrær som ennå ikke helt har fått sin plass ,men i helgen skal det pyntes så smått til jul, så da skal de få komme inn i varmen:)) Kakebaking ble de også tid til, og denne er en av barnas favoritt, Dansk banankake!! Og når denne kaken står i ovnen så spres det juleduft i hele huset, kaken inneholder både kanel og nellik som dufter .........deilig jul:
150g smeltet margarin
2,5 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts kanel
1ts natron
1ts stødt nellik
2 ts bakepulver
og til slutt 3 godt overmodne bananer moset ,litt hakket kokesjokolade
Stekes på 150gr varmluft midt i ovnen i ca 50 min

Jeg har også laget disse som muffins,de ble like gode da også:))
Ønsker dere en flott uke:))