Velkommen inn til meg...

Og legg gjerne igjen et spor på din vei...........

søndag 31. juli 2011

Så enkelt og så godt !

Jeg og småguttene tok en tur til mormors hage, og der bugner det av rips! Med hjem ble 5 liter rips, som etter en enkel prosess skulle bli ripssaft:)) Hvorfor i alle dager har jeg ikke prøvd dette før, tenkte jeg, hadde nesten sett for meg at dette ble et heldagsprosjekt, men neida:) En time etter vi kom hjem med ripsen stod flaskene til avkjøling på benken!!  Her er oppskriften hvis noen  vil prøve:
5 liter rips
1 kg sukker
2 liter vann( eller til det dekker ripsen i gryten)
3 ss vaniljesukker
1 strøken ts med natriumbensoat eller eplesyrepulver

Kok opp rips og vann, ca 15min,, mos bærene med en potetmoser i gryten, sil av saften, hell saften tilbake i gryten ,tilsett sukker,varm opp, ta av litt saft i en kopp og rør ut vaniljesukker og natriumbensoat, hell det oppi gryten. Varm opp til kokepuktet og hell saften over på flasker. Saften blir såpass kraftig at du kan blande den godt ut med vann når den skal nytes :)) Ønsker dere en nydelig uke med mye varme og soooool :)) Det er jo lov å håpe!!!

4 kommentarer:

  1. Nam.... det så veldig godt ut...

    Jeg har noen poser med rips liggende i frysen, men de har lagt der i noen år. Tror du at de er brukenes??

    Jeg har laget saft av hylleblomster i år, så nå har jeg noen liter med råsaft i frysen. Frisk og god den også..

    Ha en fin uke!!

    SvarSlett
  2. Så nydelig...
    Ripssaft er bare så godt!
    Ble ganske tørst av å se på det fine bildet ditt...
    Jeg har ikke laget saft i år,her er det meste av ripsen blitt spist med sukker og vaniljesaus..hele familiens favoritt.
    Ha en fin dag..nå er solen i ferd med å komme gjennom skylaget.
    klem Anne

    SvarSlett
  3. Det er så godt med hjemmelaget saft....hadde jeg bare likt å plukke bær...for saftkoker har jeg :o)
    Du så mye flott det var på markedet da....lurer på når jeg kommer meg en tur til Stavanger....
    Det kunne jeg virkelig tenkt meg!

    Ønsker deg en fin helg Tone

    SvarSlett
  4. Det så veldig godt ut! Har en del rips, men ikke helt plukkelyst i dag... Men dette må jo prøves! Takk for oppskrift og god forklaring!

    :-)

    SvarSlett